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Registros recuperados : 16 | |
2. | | VIEIRA, D. S.; PEIXOTO, R. M.; COSTA, M. M.; FREIRE, D. P.; SILVLA, T. M. G.; SILVA, T. M. S. Atividade antimicrobiana in vitro do extrato etanólico bruto da folha da Hymenaea martiana Hayne frente às Staphylococcus spp. e avaliação de seu potencial como desinfetante em cabras. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 38, n. 3, p. 462-469, março 2018 Título em inglês: In vitro antimicrobial activity of ethanolic extract of Hymenaea martiana Hayne leaf on strains of Staphylococcus spp. and evaluation of its potential as a disinfectant in goats. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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3. | | SILVA, E. M. S. da; CORREIA, R. C.; SILVA, T. M. S. da; MEDEIROS, R. da S.; BESERRA, E. A. Apiculture: increasing the income of small beekeepers in the rural area of Sertão do São Francisco-Bahia. In: INTERNATIONAL APICULTURAL CONGRESS, 48., 2023, Santiago. Sustainable beekeeping, from the South to the world: abstract book... Santiago: APIMONDIA, 2023. p. 186. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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4. | | SANTISTEBAN, R. M.; F. NETO, J.; SILVA, E. M. S.; CORREIA, R. C.; CAMARA, C. A.; SILVA, T. M. S. Chemical analysis by UPLC-DAD-qTOF-MS/MS of the honeys of stingless bee Melipona mandacaia (Mandaçaia). In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 45., 2022, Maceió. Química para o desenvolvimento sustentável e soberano: anais. Maceió: SBQ, 2022. p. 698. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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5. | | MEDEIROS. R. da S.; SILVA, M. A. de O.; SILVA, E. S. da; CORREIA, R. C.; SILVA, T. M. S. Strengthening of the beekeeping activity of the municipality of Delmiro Gouveia–AL, through the Lagos do São Francisco Project. In: INTERNATIONAL APICULTURAL CONGRESS, 48., 2023, Santiago. Sustainable beekeeping, from the South to the world: abstract book... Santiago: APIMONDIA, 2023. p. 184. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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6. | | AMARANTE, J. F.; RIBEIRO, M. de F.; COSTA, M. M.; MENEZES, F. G.; SILVA, T. M. S; AMARANTE, T. A. B.; GRADELA, A.; MOURA, L. M. D. Chemical composition and antimicrobial activity of two extract of propolis against isolates of Staphylococcus spp. and multiresistant bacterials. Pesquisa Veterinária Brasileira, v. 39, n. 9, p. 734-743, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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7. | | SILVA, E. M. S. da; RIBEIRO, D. D.; NASCIMENTO, L. dos S.; LIMA, Y. S.; CORREIA, R. C.; BARBOSA, J. F.; SILVA, T. M. S. da. Levantamento quantitativo e fatores limitantes da produção de mel do município de Casa Nova - BA. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 27., 2017, Santos. Anais... Brasília, DF: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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8. | | SILVA, E. M. S. da; CORREIA, R. C.; MELQUIADES, C. da C. V; LIMA, Y. S.; MEDEIROS, R. da S.; SILVA, T. M. S. da. Experiência de sucesso através da apicultura em parques eólicos no Norte do estado da Bahia. Research, Society and Development, v. 9, n. 11, e69191110283, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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9. | | SILVA, E. M. S. da; NASCIMENTO, L. dos S.; RIBEIRO, D. D.; LIMA, Y. S.; BARBOSA, J. F.; CORREIA, R. C.; SILVA, T. M. S. da. Levantamento de técnicas de manejo realizado pelo os apicultores do município de Sento Sé - BA. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 27., 2017, Santos. Anais... Brasília, DF: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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10. | | ARRUDA, M. S.; SILVA, F. O.; EGITO, A. S. do; SILVA, T. M. S.; LIMA FILHO, J. L.; PORTO, A. L. F.; MOREIRA, K. A. New peptides obtained by hydrolysis of caseins from bovine milk by protease extracted from the latex Jacaratia corumbensis. LWT- Food Science and Technology, v. 49, n. 1, p. 73-79, Jun. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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11. | | DANTAS, F. R.; ARAUJO, G. G. L. de; SILVA, T. M. S.; BARROS, E. A.; MENEZES, D. R.; JESUS, L. S. de. Silagens de maniçoba com adição de resíduo de vitivinícolas, em ovinos: digestibilidade aparente. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 44., 2007, Jaboticabal. Anais... Jaboticabal: Unesp: SBZ, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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12. | | SANTISTEBAN, R. M.; CABRERA, S. P.; NETO, J. F.; SILVA, E. M. S.; CORREIA, R. C.; ALVES, R. F.; SANTOS, F. de A. R. dos; CAMARAM C. A.; SILVA, T. M. S. Análises melissopalinológicas, físico-químicas, atividade antirradicalar e perfil químico por UPLC-DAD-QTOF-MS/MS dos méis de Frieseomelitta doederleini (Abelha Branca): comparação com os fenólicos presentes nas flores de Mimosa tenuiflora (Jurema Preta). Química Nova, v. 42, n. 8, p. 874-884, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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13. | | SILVA, E. M. S. da; FERNANDES NETO, J.; CORREIA, R. C.; SILVA, T. M. S.; CAMARA, C. A.; SANTISTEBAN, R. M.; LIMA, Y. S.; SILVA, J. O.; SANTOS, F. de A. R. dos; ALVES, R. de F. Desenvolvimento territorial com a participação de mulheres na apicultura e meliponicultura no Território do Sertão do São Francisco - BA. In: OLIVEIRA, L. M. S. R. de O.; FLORES, F. T. (Org.). Desenvolvimento territorial: experiências, articulações e praticas educativas. Curitiba: CRV, 2018. p. 51-80. il. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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14. | | SANTOS, F. de A. R. dos; KIILL, L. H. P.; TORRES, D. S. C.; LIMA, L. C. L. e; SILVA, T. M. S. da; NOVAIS, J. S. de; DÓREA, M. da C.; CARNEIRO, C. E.; CORREIA, M. da C. N. Espécies melíferas. In: CORADIN, L.; CAMILLO, J.; PAREYN, F. G. C. (Ed.). Espécies nativas da flora brasileira de valor econômico atual ou potencial: plantas para o futuro: região Nordeste. Brasília, DF: MMA, 2018. Cap. 5, p. 969-1010 il. color. (Série Biodiversidade, 51). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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15. | | MELQUIADES, C. da C. V.; LIMA, Y. S.; SOUSA, F. I. L.; AFONSO, L. M. R.; COELHO, J. H. A. da C.; CAMPOS, J. D. de B.; BEZERRA, E. A.; SILVA, E. M. S.; SILVA, T. M. S.; VERISSIMO, G. S.; CORREIA, R. C. Socioeconomic profile of female beekeepers and meliponiculturists in the North of the State of Bahia. In: INTERNATIONAL APICULTURAL CONGRESS, 48., 2023, Santiago. Sustainable beekeeping, from the South to the world: abstract book... Santiago: APIMONDIA, 2023. p. 188. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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16. | | AGRA, M. de F.; FRANÇA, P. F.; CÂMARA, C. A.; SILVA, T. M. S.; ALMEIDA, R. N. de; AMARAL, F. M. M. do; ALMEIDA, M. Z. de; MEDEIROS, I. A. de; MORAES, M. O; BARBOSA FILHO, J. M.; NURIT, K.; OLIVEIRA, F. de S.; FREIRE, K. R. de L.; MORAIS, L. C. S. L de; RÊGO, T. de J. A. S; BARROS, R. F. de M. Medicinais e produtoras de princípios ativos. In: SAMPAIO, E. V. S. B.; PAREYN, F. G. C.; FIGUEIRÔA, J. M. de; SANTOS JUNIOR, A. G. (Ed.). Espécies da flora nordestina de importância econômica potencial. Recife, Associação Plantas do Nordeste, 2005. p. 135-198. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 16 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
14/11/2012 |
Data da última atualização: |
19/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
ARRUDA, M. S.; SILVA, F. O.; EGITO, A. S. do; SILVA, T. M. S.; LIMA FILHO, J. L.; PORTO, A. L. F.; MOREIRA, K. A. |
Afiliação: |
M. S. ARRUDA, LIKA/UFPE - Recife, PE.; F. O. SILVA, UFRPE - Recife, PE.; ANTONIO SILVIO DO EGITO, CNPC; T. M. S. SILVA, UFRPE - Recife, PE; J. L. LIMA FILHO, UFPE - Recife, PE; A. L. F. PORTO, UFPE / UFRPE - Recife, PE; K. A. MOREIRA, UFPE / UFRPE - Recife, PE. |
Título: |
New peptides obtained by hydrolysis of caseins from bovine milk by protease extracted from the latex Jacaratia corumbensis. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
LWT- Food Science and Technology, v. 49, n. 1, p. 73-79, Jun. 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: The casein and its hydrolysates have many desirable functional properties, so there is great interest in its use in food and pharmaceutical industries. The hydrolysis of casein by a new protease obtained from latex Jacaratia corumbensis was performed to obtain antimicrobial peptides. Four proteins were visualized by electrophoresis of the enzyme extract of J. corumbensis, a band of molecular weight of approximately 30 kDa with the presence of other bands of low density. The fractions as-CN, b-CN and k-CN, were subjected to hydrolysis for a period of 1 min 24 h, where aliquots were collected and analyzed by SDS-PAGE to the characterization of peptides. The hydrolysates were evaluated for antimicrobial activity by determining the Minimum Inhibitory Concentration (MIC). The hydrolysates obtained at time of 2 h showed antimicrobial activity against microorganisms Enterococcus faecalis, Bacillus subtilis, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae and Staphylococcus aureus, indicating that the peptides obtained by hydrolysis of bovine casein by latex extract J. corumbensis showed activity antimicrobial. This fraction was subjected to reverse phase chromatography for puri?cation of peptides and subsequent mass spectrometric evaluation. The peptides were sequenced and evaluated for their antimicrobial potential. |
Palavras-Chave: |
Antimicrobial properties; Hydrolyzed proteins. |
Thesagro: |
Bovino; Caseína; Hidrólise; Jacaratia corumbensis; Latex; Leite; Protease. |
Thesaurus NAL: |
Antimicrobial peptides; Casein; Caseinates; Milk. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/70150/1/API-New-peptides.pdf
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Marc: |
LEADER 02353naa a2200349 a 4500 001 1939711 005 2022-05-19 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aARRUDA, M. S. 245 $aNew peptides obtained by hydrolysis of caseins from bovine milk by protease extracted from the latex Jacaratia corumbensis.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aAbstract: The casein and its hydrolysates have many desirable functional properties, so there is great interest in its use in food and pharmaceutical industries. The hydrolysis of casein by a new protease obtained from latex Jacaratia corumbensis was performed to obtain antimicrobial peptides. Four proteins were visualized by electrophoresis of the enzyme extract of J. corumbensis, a band of molecular weight of approximately 30 kDa with the presence of other bands of low density. The fractions as-CN, b-CN and k-CN, were subjected to hydrolysis for a period of 1 min 24 h, where aliquots were collected and analyzed by SDS-PAGE to the characterization of peptides. The hydrolysates were evaluated for antimicrobial activity by determining the Minimum Inhibitory Concentration (MIC). The hydrolysates obtained at time of 2 h showed antimicrobial activity against microorganisms Enterococcus faecalis, Bacillus subtilis, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae and Staphylococcus aureus, indicating that the peptides obtained by hydrolysis of bovine casein by latex extract J. corumbensis showed activity antimicrobial. This fraction was subjected to reverse phase chromatography for puri?cation of peptides and subsequent mass spectrometric evaluation. The peptides were sequenced and evaluated for their antimicrobial potential. 650 $aAntimicrobial peptides 650 $aCasein 650 $aCaseinates 650 $aMilk 650 $aBovino 650 $aCaseína 650 $aHidrólise 650 $aJacaratia corumbensis 650 $aLatex 650 $aLeite 650 $aProtease 653 $aAntimicrobial properties 653 $aHydrolyzed proteins 700 1 $aSILVA, F. O. 700 1 $aEGITO, A. S. do 700 1 $aSILVA, T. M. S. 700 1 $aLIMA FILHO, J. L. 700 1 $aPORTO, A. L. F. 700 1 $aMOREIRA, K. A. 773 $tLWT- Food Science and Technology$gv. 49, n. 1, p. 73-79, Jun. 2012.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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